AOV Verplichting: Waarom Elke Ondernemer Deze 'Bananenschil' Moet Vermijden
25 augustus 2023 

AOV Verplichting: Waarom Elke Ondernemer Deze 'Bananenschil' Moet Vermijden

Stel je voor: je levensfilm waarin je schittert als de onbetwiste hoofdrolspeler... totdat je over een bananenschil struikelt. Lachwekkend in een komedie, maar in het echte leven? Niet zo grappig. Het is juist dát onverwachte moment waarop een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) het script redt. Benieuwd naar hoe dit verhaal verder gaat? Lees dan snel verder!

Aov verplichten ja of nee?

De discussie over een verplichte AOV blijft levendig. Terwijl sommigen het idee niet zien zitten, zijn wij er stellig van overtuigd dat deze regel nodig is. Waarom? De realiteit laat ons vaak genoeg zien dat ondernemers plotseling geconfronteerd worden met ongelukken of ernstige ziektes. Zonder verzekering staan zij dan voor een enorme financiële uitdaging.

Aov goedkoper?

Hoewel het argument van hoge premies en lage uitkeringen vaak naar voren komt, geloven wij dat een verplichtstelling kan leiden tot concurrerendere en voordeligere producten op de markt.

Maar wat kun je nu al doen om jezelf te beschermen zonder een fortuin uit te geven? Overweeg bijvoorbeeld de combinatie van een broodfonds en een AOV met een lang eigen risico van 1 of 2 jaar. Het broodfonds kan eventuele initiële financiële uitdagingen dekken, terwijl de AOV de langetermijnrisico's aanpakt.

Er zijn ook polissen voor ernstige aandoeningen beschikbaar. Hoewel ze niet dezelfde uitgebreide dekking bieden als een volledige AOV, bieden ze bv financiële bescherming bij ziekenhuisopnames door een ernstige aandoening.

Hoewel het helemaal niet zeker is dat de verplichting er komt. Is het essentieel om voorbereid te zijn en je financiën nu al goed te regelen voor het geval je arbeidsongeschikt raakt.

AOV-DKLVverzekeringen

Robin Reijmaekers biedt hulp bij jouw AOV-oplossing

Mocht je hulp nodig hebben bij het verkennen van je opties, neem dan contact op met Robin Reijmaekers. Hij kan je voorzien van deskundig advies en samen met jou de beste oplossing vinden voor jouw unieke situatie.

Over de schrijver
Mede Eigenaar : Hypadvies.nl / DKVLverzekeringen.nl / De Hypotheekshop
Reactie plaatsen